Meta Taglarına Müdahele Edebilme
Tüm kategori ve detay sayfalarının meta taglarını manuel olarak düzenleyebilirsiniz.
Sef Url Yapısını Manuel Ayarlayabilme
Ürünler, kategoriler , blog içerikleri , blog kategorileri, marka sayfaları , kampanya sayfaları gibi sistemin dinamik yapısını oluşturan, seo açısından önemi bulunan tüm sayfaların sef url yapısını isterseniz manuel olarak isterseniz otomatik olarak oluşturabilirsiniz.
Sef Url Yapısı Nedir ?
Ürünlerden örnek verecek olursak, bir ürün eklediğimizde bu ürün için bir url oluşur. Bu url temel yazılım standartlarına göre salt sayfa adından sonra çeşitli karakterlerle rakamları içerir.
Örn : www.siteadresi.com/urun.php?id=15
Burada alan adından sonraki kısımda gelen id=15 değeri ile sistem çağırılan ürünü tanır ve ziyaretçiye sunar.
Fakat sef url yapısı, arama motorlarının özellikle tavsiye ettiği çeşitli karakterler ve rakamlardan uzak daha anlaşılır, ürün adının veya ürün adıyla birlikte kategori hiyerarşisinin Türkçe karakterler bulunmadan yer aldığı url şeklidir.
Hiyerarşi Takip Eden Url Yapısına Örnek
Örn : www.siteadresi.com/kadin/kadin-aksesuarlari/kirmizi-kolye
Manuel Url Yapısı
Eğer hiç müdahele etmezseniz sistem otomatik olarak bir ürün veya blog içeriği için hiyerarşi takip eden sef url oluşturur. Fakat istediğiniz içeriğin url yapısını siz belirleyebilirsiniz.
Örneğin, bir ürünün sef url yapısında kategori isimleri yer almasın sadece ürün adı yer alsın diyebilirsiniz.
Örn : www.siteadresi.com/kirmizi-kolye şeklinde bir url verebilirsiniz.
Her Dil İçin Ayrı Manuel Sef Url Oluşturabilme
Sistemi birden fazla dil ile kullanıyorsanız, her ürün için veya her dinamik içerik için ve sistemde aktif ettiğiniz her dil için ayrı url tanımlayabilirsiniz. İsterseniz sistemde birden fazla dil kullanırken sadece Türkçe için manuel url, İngilizce veya farlı diller için otomatik url kullanabilirsiniz.
Otomatik Amp Sayfaları (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar)
Google’ın getirdiği yeni kriterlerdendir. Amp’nin açılımı ‘Accelerated Mobile Pages’ yani hızlandırılmış mobil sayfalardır.
Artık web sitesine yapılan ziyaretlerin %70-75 hatta bazı sitelerde %80 lere varan oranı mobil cihazlar üzerindendir. Mobil internet erişim gücü normal internete göre daha düşük olduğu için, büyük resimleri, yüksek hacimli içerikleri görüntülemek
mobil cihazlarda çok zaman alır ve büyük çapta internet kotası tüketir.
Bu noktada google, kullanıcının mobil internet hızı düşükse görüntülemek istediği sayfanın ek olarak bir amp sayfası sunup sunmadığını kontrol eder. Amp sayfası varsa, kullanıcıyı aşırı yükten arındırılmış Amp sayfasına yönlendirir. Böylece düşük hızlı mobil internet kullanıcısı da içeriği rahatlıkla görüntüleyebilir.
Google, stabil amp sayfaları bulunan sistemleri bir adım önde tutar.
Sistemimiz, tüm blog içerikleriniz için otomatik bir amp sayfası üretir ve internet hızı düşük kullanıcıların rahatlıkla içeriklere mobil cihazlardan ulaşmasını sağlar.
Otomatik Canonical Etiketi
Canonical etiketi, aynı sayfanın birden fazla varyasyonları olması durumunda, arama motoruna asıl sayfanın konumunu bildirdiği etikettir.
Arama motorları ve özellikle google, örneğin bir ürüne birden fazla url ile ulaşılabilmesini (tekrar eden sayfa başlıkları) hoş karşılamaz. Sayfa adresi farklıdır ama içerik aynıdır. Bu durumda devreye canonical etiketi ile söz konusu sayfanın asıl sayfasının adresini belirtir ve arama motorları tarama yaparken bu etiketteki yola önem verir.
Sistemimiz, canonical etiketini her sayfa için otomatik oluşturmaktadır.
Otomatik
Robots.txt Dosyası
Robots.txt dosyası, arama motorlarının, sistemde hangi dizinleri tarayıp hangilerini taramamasını istediğinizi belirttiğiniz dosyadır. Google,
tarama öncesinde robots.txt dosyası olup olmadığını kontrol eder ve robots.txt dosyasının içeriğine göre tarama işlemini şekillendirir.
Sistemimiz, robots.txt dosyasını otomatik oluşturmaktadır.
Otomatik Sitemap.xml Dosyası
Google Search Console kullanmanız çok yararlıdır ve gereklidir. Search console üzerinden bir sitemap.xml dosyası yükleyebilirsiniz.
Sistemimiz otomatik sitemap.xml dosyası oluşturur ve sürekli günceller.
PageSpeed Insights Mobil ve Masaüstü Başarı Oranı
PageSpeed Insights , google’ın web sitelerinin açılış hızı ve sayfaların yavaş açılmasına sebep olan optimize edilmemiş veya yanlış oluşturulmuş html, javascript, css ve resim dosyalarının kontrol edilmesiyle puanlanan bir servisidir.
Sitenin hem mobilde açılış hızına, hem de masaüstü ekranda açılış hızına ayrı ayrı not verilir.
Sistemimiz PageSpeed Insights testlerinde mobilde %85 , masaüstünde %95 başarı göstermektedir. (Geçer not %85 tir.)